Продуктивността във Великобритания страда от най-големия си спад за последното

...
Продуктивността във Великобритания страда от най-големия си спад за последното
Коментари Харесай

Производителността във Великобритания не е била толкова слаба от 250 години насам

Продуктивността във Англия страда от най-големия си спад за последното четвърх хилядолетие. И тази " съвършена стихия " е провокирана от три фактора, излиза наяве от проучване, оповестено през тази седмица и представено от Bloomberg.

Към 2018 година индикаторът е бил близо 20% под равнището си преди 2008 година, а това е най-сериозното закъснение от интервала 1760-1800 година насам или другояче казано по времето на Индустриалната гражданска война на Острова.

Значителното стесняване на продуктивността към сегашния интервал евентуално е провокирано от края на бурната експанция в региона на технологиите и информационните технологии, от пост резултата на финансовата рецесия и от Брекзит.

" Това е шокиращо едва показване ", показва Николас Крафтс, който е един от създателите на проучването, квалифицирано от Съсекския университет и Университета Лоуборо.

В документа се показва още, че макар че новите технологии дадоха забележителен подтик на продуктивността при започване на XXI век, те са съдействали за по-малко от една четвърт от експанзията ѝ през десетилетието след 2008 година.

Нова гражданска война може би се задава на хоризонта с развиването на изкуствения разсъдък, само че към този момент той към момента няма забележителен резултат върху стопанската система, считат икономистите. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР