Продуктивността на американския пазар на труда се срива през третото

...
Продуктивността на американския пазар на труда се срива през третото
Коментари Харесай

Продуктивността на американците отбеляза невиждан от 1960 година спад

Продуктивността на американския пазар на труда се срутва през третото тримесечие на 2021 година Заплатите порастват, броят на направените часове също — само че осъщественият труд от служащите пораства напълно умерено, написа CNN.

Ревизията на данните, оповестени първо преди месец, демонстрират, че спадът в продуктивността е още по-голям от в началото предстоящото — сезонно изгладените данни демонстрират понижение от 5,2 %. Това е най-острият спад от второто тримесечие на 1960 година, когато продуктивността спада с 6,1 %.

Разходите за единица осъществен труд нарастват с 9,6 % през третото тримесечие, като отразяват 3 % нарастване във възнагражденията и 5,2 % спад на продуктивността.

Икономисти показват, че не би трябвало да се вглеждаме прекалено много в тези данни, защото през третото тримесечие бизнесът страда от проблеми в доставните вериги, а при започване на интервала делта разновидността на ковид забави възобновяване.

Главният икономист на Action Economics Майк Инглънд показва, че даже и с регистрирания през третото тримесечие спад на продуктивността, за цялата годишна тя ще се увеличи с към 1,7 %.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР