Продължение на булевард в столичния жилищен комплекс „Люлин“ ще свърже

...
Продължение на булевард в столичния жилищен комплекс „Люлин“ ще свърже
Коментари Харесай

Внимание! Големи промени готвят за столицата, които ще улеснят живота на хората

Продължение на бул. в столичния жилищен комплекс „ Люлин “ ще свърже столицата с Божурище. „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД (НКИЗ) е изготвила план за узаконяването на Икономическа зона София-Божурище като предпочитан капиталов план, оповестява „ Монитор “.

Това ще даде опция страната да поддържа и финансира предпочитано построяването на нова пътна връзка към индустриалната зона - продължение на бул. „ Царица Йоана “. Проектът за приемане на документ от НКИЗ на стойност 19 млн. лв. е към този момент импортиран в Българската организация за вложения.
От страна на Министерството на стопанската система са подхванати дейности за смяна на Общия организационен проект на София, което би разрешило построяването на новата пътна връзка.

В момента булевардът приключва със оборудване на две равнища на Софийския околовръстен път, което е построено като част от Западната дъга и към този момент се употребява от няколко години. На това място Околовръстният път на София минава на естакада, а под него остава кръгово кръстовище, което свързва бул. " Царица Йоанна " с близките територии.

Индустриална зона „ Божурище “ е една от бързо разрастващите се през последните години. През 2017 година беше разширена с още 115 дка и към този момент се простира върху 2665 дка.

Между икономическото и транспортното министерство се разискват и други ограничения за обезпечаване на нужната довеждаща инфраструктура до индустриалната зона. В договарянията взе участие и Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ за построяването на интермодален и/или мултимодален терминал на територията на индустриалната зона в Божурище. От страна на НКИЗ към този момент е направена документите за предпроектно изследване за ситуирането на подобен терминал в индустриалния парк край София, обясниха от сдружението.

Работи се още по концепцията за удължаването на метрото в посока Божурище, като се обезпечи и железопътна връзка с жп линията София - Банкя.
През ноември стана ясно, че 3 компании уголемяват бизнеса си в индустриалната зона до София. В Божурище компаниите ще влагат 12 млн. лева и ще открият нови 40 работни места.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР