Продължават строгите ограничителни мерки в Гърция срещу разпространението на коронавируса.

...
Продължават строгите ограничителни мерки в Гърция срещу разпространението на коронавируса.
Коментари Харесай

Над 40 000 гърци са ваксинирани срещу COVID-19

Продължават строгите ограничаващи ограничения в Гърция против разпространяването на ковид. Те включват вечерен час и възбрана за овакантяване на дома без причина.

След два месеца карантина новозаразените са 800 души и жертвите за деня 32.

Над 40 хиляди гърци към този момент са имунизирани против COVID-19, оповестяват от министерството на опазването на здравето. Те са единствено медицински личен състав, които са на първа линия.От 20 януари стартира ваксинирането на възрастните хора над 85 години. Изпращат известия по мобилните телефони на 60 хиляди гърци на тази възраст за метода на имунизиране.

И през днешния ден преподавателите в началното учебно заведение и детските градини се тестват за ковид, с цел да бъдат позволени на следващия ден на работа. След повече от два месеца строга карантина управляващите в Гърция взеха решение от понеделник дребните деца и възпитаници да стартират присъствено образование.

Според лекарите децата на тази възраст доста рядко са носители на вируса, само че ще влизат в час при строги епидемиологични ограничения и наложително с маска в час и на открито.

От министерството по отбрана на жителите осведомят, че при съществуване на задоволително бройки от имунизацията процедурата може да се засилва до 2 милиона имунизирани на месец.

В последните дни област Атика е силночервена зона, където са повече от новорегистрираните носители на вируса. Поради тези аргументи националната карантина е удължена до 18 януари.

Следващата седмица министър председателят Кириакос Мицотакис привиква съвещание на Народното събрание за разискване на тактиката против пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР