Продължават срещите между експертни групи от ГЕРБ и Продължаваме промяната

...
Продължават срещите между експертни групи от ГЕРБ и Продължаваме промяната
Коментари Харесай

ГЕРБ и новата коалиция пак говорят по закони, не са се разбрали за председател на парламента

Продължават срещите сред експертни групи от ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " по законодателна стратегия на Народното събрание. Евентуално съгласие би трябвало да реши, поради който той на процедура не може да стартира работа.

В последния работен ден на предходната седмица (13 април, четвъртък) беше посочено, че двете обединения търсят пресечните си точки по главно три закона, само че освен: промените в антикорупционната комисия, въвеждане на механизъм за следствие на основния прокурор, промени против домашното принуждение. Извън тях, се твърди, че се разискват и промени по редица законопроекти, нужни за отпущането на средства от Европейската комисия по Плана за възобновяване и резистентност, присъединението на България към Шенген и еврозоната.

 ГЕРБ и новата коалиция разискват закони, промени в конституцията, само че не и държавно управление ГЕРБ и новата коалиция разискват закони, промени в конституцията, само че не и държавно управление

На въпрос дали договарянията вървят добре, Лена Бориславова от " Продължаваме промяната - Демократична България " разяснява: " Разговорите не престават, не стана за един ден ". " Разговорите сред правните екипи не престават, само че ни би трябвало още време, с цел да уточним значими елементи ", сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ. " Непоносима е мисълта за тридневна работна седмица по тази причина сме тук ", сподели Томислав Дончев от партията на Бойко Борисов. Експертни срещи сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " имаше и във вчерашния почивен ден (17 април).

От изявленията на представителите на двете обединения се разбра, че към този момент не са се разбрали по какъв начин да бъде определен ръководител на Народното събрание: ГЕРБ упорства на своя претендент Росен Желязков. " Продължаваме промяната - Демократична България " държи да има периодично повтаряне народен представител от коя групировка да е отпред на Народното събрание, като има кръстосване на претендентите и на ръководителя на правната комисия в Народното събрание. " Има връзка сред законодателната стратегия и концепцията за ротацията: ръководителите да бъдат от разнообразни обединения, с цел да се съгласуват ", сподели Николай Денков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР