Продължават събитията от българското председателство на регионалната инициатива "Три морета",

...
Продължават събитията от българското председателство на регионалната инициатива "Три морета",
Коментари Харесай

Продължават събитията от българското председателство на инициативата Три морета

Продължават събитията от българското председателство на районната самодейност "Три морета ", която сплотява 12 страни от Европейския съюз сред Балтийско, Адриатическо и Черно море. Президентът Румен Радев ще открие в София шестата среща на върха. Събитието беше предшествано от огромен бизнесфорум.

Насърчаването на районното съдействие и транспортната, енергийна и цифрова съгласуваност са измежду главните цели на самодейността "Три морета ".

Президентът Румен Радев ще открие шестата среща на върха, на която София е хазаин, а по-късно ще се включи в полемика дружно със седем свои сътрудници.

Инициативата "Три морета " е платформа за разговор, а районът може да притегли повече вложения, счита Радев:

"Аз съм оптимист, че Централна и Източна Европа ще стане по-привлекателна за стратегически вложения от огромен мащаб в границите на самодейността "Три морета " ".

Приоритет за българското председателство на "Три морета " са научната и просветителна съгласуваност. Страната ни предлага в границите на самодейността да има специфичен иновационен фонд.

Науката, нововъведенията и образованието могат да бъдат тласък за развиване на бизнеса и стопанската система, счита и българският еврокомисар Мария Габриел.

"Науката, нововъведенията и образованието имат капацитет да се трансфорат в мотор за нов напредък в района на страните от "Три морета " ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР