Продължават мерките за социална, физическа дистанция, хигиена на ръцете, дезинфекция

...
Продължават мерките за социална, физическа дистанция, хигиена на ръцете, дезинфекция
Коментари Харесай

Извънредна обстановка до края на месеца, задъжителни маски в градския транспорт

Продължават ограниченията за обществена, физическа отдалеченост, хигиена на ръцете, стерилизация и носене на маски. Решихме, че на закрити публични места можем горещо да препоръчаме на българските жители да носят маски: театри, опери, като несъмнено се съблюдава съответната отдалеченост или най-малко хората да бъдат седнали през един стол. Единствено наложително остава носенето на маски в обществения превоз. Това сподели на брифинг в Министерски съвет министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, представен от „ Фокус “.

„ От отчета на доцент Кунчев ясно се вижда, че разпространяването на ковид продължава да бъде сериозна заплаха за здравето и живота на хората. Хората, носители на ковид, към този момент надвишават 7 милиона, а хората, които са умряли, са над 400 000 души. В България броят на инфектираните е 2 889 души, а умрелите – 167. Това ниско ниво на заболеваемост и умряли се дължи на подхванатите ограничения предплатено и по-късно от държавното управление. Независимо от всички ограничения, считаме че ограниченията, които прилагаме в този миг, би трябвало да продължат и в идващите 15 дни “, добави той.

Здравният министър заяви, че на закрити места като театри, опери, кина към този момент ще е позволено да се употребява вместо 30, 50% от потенциала на залите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР