Продължават дипломатическите усилия в опит да се намери решение на

...
Продължават дипломатическите усилия в опит да се намери решение на
Коментари Харесай

Американският министър на отбраната пристигна в Израел в знак на подкрепа

Продължават дипломатическите старания в опит да се откри решение на изненадващо възобновения въоръжен спор, след нападението на Хамас над Израел. 

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин дойде персонално в Израел с цел да удостовери поддръжката на американското държавно управление и да подсигурява, че страната има това, от което се нуждае, с цел да се пази. Той се срещна с израелския си сътрудник Йоав Галант.

" Продължаваме да имаме вяра, че дипломацията е най-хубавият метод да попречим на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие. Но както президентът на Съединени американски щати Джо Байдън неведнъж е заявявал, С ъединените щати няма да разрешат на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие . Дестабилизиращите дейности на Техеран са освен опасност за Израел, те са предизвикателство за района и света ", съобщи Лойд Остин, министър на защитата на Съединени американски щати.

Остин персонално инспектира доставката на част от помощта за сигурността, която Съединените щати изпращат на Израел след изненадващото нахлуване от бойци на Хамас.

" Що се отнася до спора с палестинците, страната Израел се стреми към непоклатимост и сигурност. Ние се интересуваме от икономическия разцвет и благосъстоянието на палестинския народ освен в Газа. Това в никакъв случай не трябва да става обаче за сметка на живота на нито един жител на Израел . И пред лицето на тероризма ние ще бъдем решителни, точни и мощни ", сподели Йоав Галант, министър на защитата на Израел. 

Лойд Остин е вторият почитан американски чиновник, изпратен от президента Джо Байдън на посещаване в Израел в границите на два дни след визитата на държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън. Той ще посети поредно Катар, Саудитска Арабия, ОАЕ и Египет .

Вашингтон изпрати един от най-големите си самолетоносач и други военни кораби в източното Средиземноморие. Обеща задоволително боеприпаси и друго военно съоръжение на Израел .
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР