Продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД

...
Продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД
Коментари Харесай

Антиките, иззети от офиса на Божков, вече са 6566

Продължават дейностите по следствието в постройката на „ НОВЕ ИНТЕРНАЛ “ ЕООД на ул. „ Московска “ №43. В хода на осъществените през август 2020 година претърсвания в няколко пространства в офиса са конфискувани нови 234 предмета, притежаващи белезите на движими културни полезности. При дейностите по следствието, осъществени в интервала от 9 до 14 септември 2020 година са конфискувани нови 82 скъпи предмета, измежду които и ритони с висока културно-историческа стойност.

Така общият брой на конфискуваните артефакти доближи 6566, при регистрирани от обвинения Васил Божков по реда на Закона за културното завещание, общо 212. Това оповестиха от Специализираната прокуратура.

Действията по следствието, свързани с изземване на описаните движимости, се правят при прецизно съблюдаване на процесуалните правила, както и на одобрените интернационалните практики за пакетиране, превозване и предпазване на артефакти, с оглед оптимално опазване на достоверността им, твърдят от обвиняването.

Прокуратурата разгласява видео и снимков материал от извършените дейности по следствието в пространства в постройката на ул. „ Московска “ № 43 в столицата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР