Продължават антиправителствените протести в столицата. 40-тият ден на протести отново

...
Продължават антиправителствените протести в столицата. 40-тият ден на протести отново
Коментари Харесай

40-ти ден на протести, обявиха изненадващи блокади в столицата

Продължават антиправителствените митинги в столицата. 40-тият ден на митинги още веднъж е ориентиран против кабинета и основния прокурор.

Недоволните от през днешния ден оповестиха нова тактичност - изненадващи блокади в столицата. Те споделиха, че всяка заран ще ползват по-твърди ограничения.

В 8:00 часа всеки ден от „ Орлов мост “ ще потегля протестно шествие и ще се блокират основни институции.

По-рано през днешния ден протестиращите направиха опит да влязат в постройката на Министерство на правораздаването, с цел да беседват с министър Данаил Кирилов  Данаил Кирилов Данаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 година в Димитровград. Висшето си обучение получава в СУ "Св., само че не бяха позволени от защитата. За малко беше блокирано придвижването по бул. „ Раковски “. За малко недоволните затвориха централния вход на постройката и се блокираха в коридора.

След като стана ясно, че няма да бъдат позволени, яйца полетяха по ведомството. След това протестиращите още веднъж се насочиха към палатковия лагер на "Орлов мост ".

Блокирани остават трите основни кръстовища – „ Орлов мост “, Ректората на Софийския университет и при пл. „ Независимост “ до президентството.

Простиращите оповестиха, че няма да споделят авансово коя постройка ще блокират.

От през днешния ден на митинг излизат и медицинските сестри. Те обявиха, че ще се нареждат пред здравното министерство. Протестът им ще е неопределен. Основният им претекст е, че при подписването на анекса към Националния рамков контракт предходната седмица, са включени единствено лекари и стоматолози, само че не и медицинските експерти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР