Продължаващите геополитически и икономически трудности влияят негативно върху световния пазар

...
Продължаващите геополитически и икономически трудности влияят негативно върху световния пазар
Коментари Харесай

Доставките на сгъваеми смартфони ще нараснат с 55% през 2023 г

Продължаващите геополитически и стопански компликации въздействат отрицателно върху международния пазар на смарт телефоните и забавят напредъка както в областта на софтуера, по този начин и в хардуера на новите устройства. В резултат на това, вниманието на участниците в промишлеността се е насочило главно към сгъваемите смарт телефони – устройствата, чийто дизайн, с помощта на гъвкавите екрани, разрешава да бъдат сгъвани на половина и разгъвани.

Докато TrendForce предвижда световните доставки на смарт телефони да паднат под 1,2 милиарда през 2023 година, специалистите са доста по-оптимистични по отношение на сегмента на гъвкавите устройства и чакат той да нарасне с 55%. Предположенията са, че доставките на “гъвкави “ смарт телефони тази година ще доближат 19,8 милиона броя, до момента в който през 2022 година международният пазар е получил 12,8 милиона такива устройства. Ако специалистите са прави, тогава пазарният дял на сгъваемите смарт телефони ще се усили от 1,1% на 1,7%.

Samsung, пионерът на пазара на сгъваемите смарт телефони, продължава да господства над останалите марки във връзка с научноизследователската и развойна активност и индустриалните технологии. Говори се, че идващото потомство сгъваеми смарт телефони Fold/Flip 5 ще бъдат показани в края на юли и ще бъдат пуснати в продажба през август. Очаква се дизайнът на новите устройства удобно да се отличава от предходните версии, заради нараствания външен екран. TrendForce пресмята, че Samsung сега управлява към 70% от обсъждания пазар и е доставил към 13 милиона сгъваеми смарт телефона.

Водещи китайски марки като Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi и Honor към този момент се включиха в конкуренцията за доминиране на пазара на сгъваемите смарт телефони. Така, през 2022 година потребителите приветстваха горещо модела Pocket S от Huawei. Въпреки че устройството не поддържаше 5G, атрактивният му дизайн и конкурентната цена на смарт телефона способстваха за известността на устройството. TrendForce счита, че предходната година пазарният дял на Huawei в сегмента на сгъваемите смарт телефони е бил към 10%, а през 2023 година цифрата ще се приближи до 20%.

Приносът на останалите китайски марки се прави оценка на към 3-5%. Ако тези производители съумеят да разширят разпространяването на своите сгъваеми устройства в интернационалните канали, тогава продажбите им ще се усилят още повече, споделят специалисти.

С възходящия брой марки, които прибавят сгъваеми модели към продуктовите си гами, TrendForce чака броят им да се усили още повече. Ако се понижи цената на производството и се усъвършенства дизайна, делът на сгъваемите смарт телефони на световния пазар би трябвало да надвиши 5% до 2027 година, споделят анализатори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР