Продължаващата война в Газа, последните стъпки от турската ратификация на

...
Продължаващата война в Газа, последните стъпки от турската ратификация на
Коментари Харесай

В Анкара Блинкен обсъди войната в Газа, членството на Швеция в НАТО и доставката на F-16 за Турция

Продължаващата война в Газа, последните стъпки от турската ратификация на шведската кандидатура за НАТО и утвърждението от Съединени американски щати за продажбата на изтребители F-16 на Турция доминираха в траялите към два часа съботни договаряния в Истанбул сред външният министър Хакан Фидан и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, съобщи Анадолската организация.


„ На срещата министрите разискаха войната и филантропичната рецесия в Газа, процеса на присъединение на Швеция към НАТО, двустранни и районни въпроси “, заяви турското Министерство на външните работи в мрежата X.

Фидан и Блинкен организираха няколко телефонни диалога и срещи след 7 октомври, с цел да обсъдят Газа наред с други двустранни въпроси, присъединението на Швеция към НАТО и продажбата на Съединени американски щати на Турция на изтребители F-16. Блинкен разиска рецесията в близкоизточния район и редица неотложни двустранни въпроси с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, се споделя в късото публично известие. На срещата участва Хакан Фидан и ръководителят на турската Национална разследваща организация (МИТ) Ибрахим Калин, както и посланикът на Съединени американски щати в Анкара Джефри Флейк. Срещата се състоя в истанбулското имение Вахдетин.

След визитата си в Турция Блинкен до 11 януари ще посети Гърция, Йордания, Катар, ОАЕ, Саудитска Арабия, Израел, Западния бряг и Египет. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР