Продължаващата с пълна сила технологична надпревара на САЩ с Китай

...
Продължаващата с пълна сила технологична надпревара на САЩ с Китай
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ с признание защо Китай е най-голямата заплаха

Продължаващата с цялостна мощ софтуерна конкуренция на Съединени американски щати с Китай ще дефинира бъдещето на Централно разузнавателно управление на САЩ, съобщи шефът на службата Уилям Бърнс на чуване в американския Сенат, съобщи Ройтерс.

" Смятам, че софтуерната гражданска война е не просто основната сцена на състезание с Китай ", сподели той. " Тя е и главният определящ фактор за нашето бъдеще като разследваща работа. "
-->
Тези думи на Бърнс идват след огласената неотдавна от американската разследваща общественост Годишна оценка за заканите, в която Китай недвусмислено беше посочен като най-голямата опасност за националната сигурност на Съединени американски щати.

В отчета се споделяше, че Пекин интензивно употребява киберсредства за наблюдаване на американци, реализира триумфи в кражбите на интелектуална благосъстоятелност и има благоприятни условия да се снабдява с задгранични технологии.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ беше изслушан в Конгреса дружно с шефовете на останалите разследващи служби на Съединени американски щати на съвещание, отдадено на интернационалните закани за американската национална сигурност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР