Продължаваме промяната (ПП) и Демократична България (ДБ) ще се явят

...
Продължаваме промяната (ПП) и Демократична България (ДБ) ще се явят
Коментари Харесай

ПП и ДБ ще се явят заедно на европейските и националните избори

" Продължаваме промяната " (ПП) и " Демократична България " (ДБ) ще се явят дружно на националните и европейските избори през юни. Това заяви съпредседателят на обединението Кирил Петков на конференция в неделя след края на двудневното общо заседание на Политическа партия.

В събота партията и дружно с водачите на съдружните си сътрудници от Демократична България оцени взаимното си ръководство с ГЕРБ и разиска неуспеха му. В неделя Политическа партия избра нови управителни органи, без избор на нови водачи, и дефинира претендентите си за евролистата.

Кирил Петков и Асен Василев са отпред на новия Изпълнителен съвет на Политическа партия. В него влизат още Николай Денков, Никола Минчев, Даниел Лорер, Калина Константинова, Лена Бориславова, Венко Сабрутев, Венеция Нецова - Ангова, Христо Петров, Андрей Цеков, Методи Байкушев и Петър Куленски.

Окончателната класификация на евролистата ще стане ясна след разискване с управлението на Демократична България. Водач в нея ще е Никола Минчев , следват Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Христо Петров, Деница Симеонова, Искрен Митев, Христо Даскалов.

На изборите обединението ПП-ДБ ще се стреми към " наложително първа позиция ", сподели Петков.

Изборите за европейски парламент предстоят на 9 юни. Предсрочните парламентарни избори президентът Румен Радев е евентуално да насрочи на същата дата. Това зависи от това дали от него претендент за длъжностен министър - ръководителят на Сметната палата Димитър Главчев - успее да образува държавно управление до седмица, което Радев да утвърди.

До шестите подред предварителни парламентарни избори за последните три години се стигна, откакто ПП-ДБ и ГЕРБ за общо ръководство. Според него в първите девет месеца мандатът е у ПП-ДБ с министър председател Николай Денков, а в идващите девет трябваше да има държавно управление на ГЕРБ отпред с Мария Габриел.

След приключването на уречения период Денков, само че вместо предстоящата ротация с Габриел, ПП-ДБ и ГЕРБ не съумяха да се схванат нито за състава на новото държавно управление, нито за идните промени. Затова и за кабинет. Радев избра да даде третия, финален мандат, на " ИТН ", която също го.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР