Продължаваме промяната няма да участва в разговори, инициирани от кандидата

...
Продължаваме промяната няма да участва в разговори, инициирани от кандидата
Коментари Харесай

ПП няма да се срещне с Габровски. Следователно и ГЕРБ с ПП при неин мандат

" Продължаваме промяната " няма да взе участие в диалози, инициирани от претендента на ГЕРБ за министър-председател.

Асен Василев няма доказателства за чести срещи сред президента Румен Радев и водача на ГЕРБ Бойко Борисов - не им бил " светил ".

Ако Радев наложи несъгласие на промените в Изборния кодекс и депутатите на Борисов го поддържат, можело и да стане коледно знамение - и Политическа партия да предложи държавно управление на малцинството с втория мандат (ако се стигне до него).

Това заяви съпредседателят на Политическа партия Василев на " трибунка " в Народното събрание, по време на която единствено отговаряше на журналистчиески въпроси, без въведения. Както Клуб Z писа, в неделя, в народен ефир, Василев съобщи, че имало забележима стиковка сред Борисов и Радев, както и че двамата имали " чести срещи в последно време ". Вчера пристигна отговор от Радев, който с невиждано изострен звук, какъвто не си е разрешавал и против ГЕРБ във времената, в които вдигаше пестник против нея на площада с протестиращите, разгласи Политическа партия за шарлатанска партия и съобщи, че съжалявал за поддръжката си към нея. Обвини Василев в неистина. Своята " милостиня " за тази полемика даде и Борисов, който също отхвърли.

Така през днешния ден на въпрос има ли доказателства за тези си твъъдения, с цел да не се води задочно полемика, Василев не отговори в началото. Посочи единствено, че Радев и Борисов са " сносно синхронизиран дует " и това е станало ясно и за слепите. На още един въпрос за доказателставата отвърна: " Не съм им светил ".

Кога връзките сред Радев и Политическа партия се влошили и за какво - Василев препрати за отговор на този въпрос към президента. И след това добави, че на политическата класа не й се харесвало, че винаго казвал това, което мисли. Всъщност, връзките им започнаха да се утежняват на първия месец ръководство на държавното управление " Петков " - с кадровите рокади, които то предприе, в това число в " Булгаргаз ".

Политическа партия няма да отиде на среща, в случай че бъде поканена на такава от проф. Николай Габровски, уточни още Василев. Среща с ГЕРБ към този момент имало, нямало смисъл от втора, с цел да се затвърди, че " Промяната " няма да поддържа кабинет с първия мандат. Това значи, най-малко съгласно поръчките на Борисов от през вчерашния ден, че и ГЕРБ няма да отиде на диалози с Политическа партия за втория мандат.

А дали Политическа партия ще се върне на разновидността да образува и показа правивтелство на малцинството дружно с " Демократична България ", в случай че Борисов извърши обещанието си, обещано тази заран в ефир, че ГЕРБ ще поддържа вероятно несъгласие на Радев върху изборните промени? - " Чудеса може и да станат, макар че нямам доверие ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР