Продължаваме промяната констатираха, че първият мандат няма да се осъществи

...
Продължаваме промяната констатираха, че първият мандат няма да се осъществи
Коментари Харесай

ПП обяви 9 условия за кабинет на малцинството с ДБ, сред тях отнемане на президентски правомощия

" Продължаваме промяната " установяваха, че първият мандат няма да се реализира и излязоха с 9 условия пред партиите в Народното събрание, с цел да се наемат да образуват кабинет на малцинството с втория мандат. Сред тях са, с изключение на лишаване на пълномощията на основния покурор и отхвърлянето на хартиената бюлетина, отпадането на пълномощието на президента да назначава шефовете на спецслужбите, разузнаването, ДАНС и основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Близо два месеца след изборите единственото нещо, което първата мощ направи, е да избере ръководител на Народно събрание с поддръжката на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, и да вкара безобразието, което се гледа през днешния ден в залата ", стартира декларацията от името на групата ръководителят й Андрей Гюров във връзка Изборния кодекс.

" Ако другите партии в Народното събрание избират хартиената бюлетина пред алтернативата на постоянно държавно управление, да излязат и да го заявят пред всички, не считаме да влизаме в подмолни сделки, нито да влизаме в тъмни стаички ", отсече Гюров.

Той изреди изискванията на Политическа партия и Демократична България за поддръжка на държавно управление на малцинството, за което още веднъж удостовери, че се наемат да образуват Политическа партия и Демократична България.

" Ето и нашите условия - отменяне на Изборния кодекс, на България не й би трябвало връщане в предишното с подправени протоколи и чували ", стартира да изрежда Гюров.

Второто изискване на Политическа партия и Демократична България са промени в Конституцията за унищожаване на неограничената власт на основния прокурор. " Без смяна в прокуратурата шансът за смяна в България е неосъществим ", заключи той.

Третото условие на Политическа партия и Демократична България е приемането на измененията в Закона за правосъдната влас т с механизма на следствие на основния прокурор, и ограничение на пълномощията на прокуратурата.

Четвъртото изискване е приемането на декларацията на Политическа партия за внасяне на нов бюджет за 2023 при 3% недостиг.

Отнемане на президентски пълномощия е петото изискване. Службите за сигурност да преминат напълно на послушание на Министерския съвет и " да бъде отстранен блокиращият автограф на президента " при назначението на шефовете на разузнаването, ДАНС и на основния секретар, настоя Гюров, като укори Румен Радев, че не сменил главсека на вътрешното министерство, когато те упорствали.

Шесто подред е настояването за промени в Наказателно-процесуален кодекс, следва изискването за приемане на законопроекта за КПКОНПИ , законопроектите по Плана за възобновяване и резистентност и на финала, като девето, последно изискване, от Политическа партия и Демократична България сложиха интервалът до връчването на втория мандат да се употребява за приемане на всички законопроекти, свързани с Шенген и влизането ни в Еврозоната. " Заради липса на доверие към едно евентуално правитерство на ГЕРБ редица страни няма да ни пуснат в Шенген ", упрекна още депутатът от Политическа партия.

" Тук сме, с цел да кажем, че имаме проект, имаме опция да водим страната по пътя към едно реформаторско държавно управление. Или реваншизъм назад към тъмните години на прехода и хартиената бюлетина ", заключи Андрей Гюров.

" България чака проект и визия. Българските жители желаят ограничения. Не беше подкрепена нашата декларация за нов бюджет. За сметка на това ГЕРБ пуснаха заря от подправени кавги и неистини ", сподели Гюров във връзка меморандума с " Джемкорп ", за който повтори, че е преустановен. По въпроса за Изборния кодекс той означи, че водачът на ГЕРБ " си е противоречал със себе си ". " Конгнитивният дисонас на Борисов обърква освен неговите подопечни, а всички които го слушаха ", заключи Гюров.

" Ако другите партии в Народното събрание избират хартиената бюлетина пред алтернативата на постоянно държавно управление, да излязат и да го заявят пред всички, не считаме да влизаме в подмолни сделки, нито да влизаме в тъмни стаички ", прикани ръководителят на ПГ на Политическа партия. А незабавно след него Асен Василев изиска къса отмора, с цел да осмислят партиите изискванията на Демократична България и Политическа партия за кабинет на малцинството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР