Продължаваме промяната е сключила договор с американската лобистка компания M&M

...
Продължаваме промяната е сключила договор с американската лобистка компания M&M
Коментари Харесай

Продължаваме промяната с договор с US лобист за $100 000

" Продължаваме промяната " е сключила контракт с американската лобистка компания M&M на стойност 100 000 $.

Това показва в своя обява във фейсбук профила си. 

Справка на на Държавния департамент в реалност демонстрира съществуването на съглашение. е подписан на 22 декември предходната година, като от страна на Политическа партия е подписан от съпредседателя на партията, който е и министър на финансите - Асен Василев. 

Формално лобистите ще би трябвало да работят за добрите българо-американски връзки. Описани са няколко аспекта от работата на M&M:
разпространение на редица аспекти от двустранните връзки сред Съединени американски щати и България пред високопоставени US лица - политици, авторитетни при формулирането на политиката на САЩ;съдействие за обезпечаване на срещи с високопоставени американски политици в администрацията и в Конгреса;анализ и насоки на политиката на Съединени американски щати по въпроси от голяма важност за България;
Договорът е със период 29 февруари, в случай че страните не решат да го продължат. Плащането е на два транша от по 50 000 $, като първото е направено с подписването на съглашението, а второто би трябвало да е на 1 февруари.

" Редно ли е по този начин да се харчи дотацията? " - питат от BIRD. Както и " Дали не усещат и те сянката на " Магнитски? " - като отпратка към глобения Делян Пеевски (ДПС), който също употребява услугите на лобистка компания точно поради световния закон (който въпреки всичко го застигна), както и към  " сътрудника " му Владислав Горанов (дългодогишен финансов министър на ГЕРБ).

По отношение на първото Законът за политическите партии, в който е указано защо се харчи партийната дотация, не е обстоен по въпроса. А и до момента не е известно друга политическа мощ да е плащала за US лобисти (законово регламентирана в Щатите дейност) и въпросът да е бил повдиган на законово равнище. Според ЗПП " политическите партии разходват средствата си за подготовка и присъединяване в избори, за обезпечаване работата на партийните структури, за организационни разноски по осъществяване на мероприятия и за други присъщи за активността на партията разноски ". Договорите, в това число за реклама, би трябвало обаче да се разгласяват.

" Лобистката компания М&М не е коя да е. През 2017 година е лобирала за " банката на Путин " VTB. Нейните притежатели са финансирали акцията на сенатора Менендез, който беше заловен с кюлчета и упрекнат в корупция " - написа още BIRD.

Клуб Z потърси коментар от пресцентъра на партията. Засега оттова не дават отговор.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР