Продължаваме промяната - Демократична България ще сезира Конституционния съд за

...
Продължаваме промяната - Демократична България ще сезира Конституционния съд за
Коментари Харесай

Затрупаха го с работа: ПП-ДБ сезират КС за свалянето на шефа на НЗОК

" Продължаваме промяната " - " Демократична България " ще сезира Конституционния съд за свалянето на шефа на Здравната каса Станимир Михайлов. Той бе освободен от поста по-рано през днешния ден въз основа на оставката си, подадена през ноември, само че оттеглена по-рано през днешния ден.

" Ние ще сезираме Конституционния съд допустимо ли е Народното събрание да освободи някого, който не желае да бъде освободен без никакви други претекстове, тъй като други претекстове нямаше. Г-н Желязков отхвърли да подложи на гласоподаване процедурата за преустановяване на днешните диспути и прекратяване на разискванията по тази точка при оттеглена оставка. Виждаме доста бързо връщане на една безусловно неовладяна политическа упоритост и волност, каквато помним, че имаше 2020 година, когато управляваше ГЕРБ ", сподели депутатът Васил Пандов.

Самият Станимир Михайлов удостовери, че самичък е подал оставката си, а не е било под напън, както се усъмниха депутати от ГЕРБ. Те също заплашиха, че ще подадат сигнали за напън над Михайлов от депутати първо да отдръпна оставката си, а след това да се яви в Народното събрание.

" Оттеглянето на моята оставка е мой персонален акт и тя е основно заради това, че изискванията, поради които я подадох преди време, не бяха спазени. Това дали подписът е мой - изрично е мой. Аз просто дадох оставката на момчето, което я внесе в деловодството на Народното събрание. Най-странното за мен е, че ме позволиха до залата, само че не ми дадоха опция да приказвам. И още по-странното, което към този момент не ме учудва, е, че никой не приказва за това каква работа е свършена, какво следва да се свърши в Здравната каса, а всеки приказва единствено за политики и прави персонални нападки ", сподели Михайлов.

На въпрос за какво е подал оставката си, а след това я е отдръпнал, той отговори: " Подадохме я, тъй като по този начин ни приканиха, с цел да бъде направена нова процедура, по която да бъдат определени шеф и подуправител. Тогава ни поканиха политическите партии, а ние се съгласихме ".

" Дойдох като специалист и си потеглям като подобен. Не съм член на никой партия. Лошо е човек да се усеща жертва ", сподели още Михайлов, а на въпрос усеща ли се жертва, отговори негативно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР