Продължаваме промяната - Демократична България разполага с данни от вътрешно

...
Продължаваме промяната - Демократична България разполага с данни от вътрешно
Коментари Харесай

Асен Василев: 2/3 от нашите избиратели са против управление с ГЕРБ

" Продължаваме промяната " - " Демократична България " разполага с данни от вътрешно социологическо проучване, което сочи, че 2/3 от гласоподавателите на обединението са срещу общо ръководство с ГЕРБ-СДС. Това разгласи в неделя пред бТВ съпредседателят на Политическа партия Асен Василев. 

По неговите думи, неговата групировка се пробва да бъде оптимално диалогична и градивна, " до степен, до която нашите гласоподаватели са нещастни от този факт. " Дори се стигало до там, хората да питат водачите на ПП-ДБ " Защо им помагате? "

" Защото това е добре за България ", отвръщал Василев. 

Според него, сега топката на бъдещето ръководство била в ГЕРБ като мандатоносител и точно ГЕРБ трябвало да дадат решение и да образуват кабинет. Това, което ПП-ДБ можели да създадат е да улеснят този развой, продължи Василев. 

" Но още в първия ден на това Народно събрание изпаднахме в патова обстановка, тъй като ГЕРБ не си бяха написали домашното и не можеше да се избере ръководител...Да, ние като съпротива можем да стоим настрана и да им гледаме сеира, само че това е зле за страната ", сподели още някогашният финансов министър. 

Що се отнася до показания проектокабинет от ПП-ДБ и неналичието на фрагменти на ГЕРБ в него, Василев изясни:

" Никой не е желал квота в наш проектокабинет. Никой не ни се е обаждал. "

Асен Василев счита още, че сред настоящия и предходния парламент имало огромни разлики. Най-вече в това, че " в този момент нещата се случват в него, а не отвън. "

" Парламентът е отражение на протичащото се в българското общество. Откакто сме влезнали в Европейски Съюз, в България се води съответна политика и тя не е толкоз трагична като промяната на комунистическия режим, само че се води политика, при която публичният запас отива при на брой малко компании малцина хора. Създават се общество и стопанска система от латиноамерикански вид с извънредно огромни неравенства сред небогати и богати и несъществуваща междинна класа. На който не му харесва да живее в такова общество, му се споделя - емигрирай. Тов би трябвало да се промени ", съобщи най-после Василев. 
 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР