Продължаваме промяната - Демократична България предлага нова финансова санкция за

...
Продължаваме промяната - Демократична България предлага нова финансова санкция за
Коментари Харесай

Предложение: отнемат представителните пари на депутатите при лошо поведение

" Продължаваме промяната - Демократична България " предлага нова финансова глоба за депутати, чието държание уронва престижа на Народното събрание - отнемане от прословутите 2/3 спомагателни пари върху заплатите. Това излиза наяве от предложение за промени в правилника на Народното събрание, импортирани от втората по величина парламентарна група.

Според правилника на Народното събрание Народното събрание поема спомагателни разноски на народните представители в размер на две трети от главното им месечно заплащане. Тези средства се употребяват за възнаграждение на сътрудници, съвещания, експертизи, пространства и други действия, свързани с работата на народните представители в Народното събрание и изборните им региони.

През годините е имало много разногласия и кавги във връзка тези пари, чието приемане и разходване не всеки път е било изключително транспарантно.

Предложенията за промени са за по-строги наказания при държание, което уронва престижа на Народното събрание. Поводът за измененията е държанието на депутатите от " Възраждане ", които си разрешиха да смъкват от трибуната депутата от " Продължаваме промяната - Демократична България " Явор Божанков.

Една от основните промени в плана е предложение за налагане на строги наказания за държание на депутат, което нарушава правото на различен депутат да се изрича от парламентарната естрада.  

Също по този начин в правилника се прибавя нова алинея, която планува " прекъсване от присъединяване в съвещания и сесии на непрекъснатите делегации, интернационалните конференции или различен конгреси с интернационален темперамент “. И двете оферти са заимствани от Правилника за активността на Европейския парламент, където са планувани сходни наказания.

В препоръчаните промени е включено още дисциплинарната мярка „ премахване до три съвещания “ да се размени с „ премахване за три съвещания “, като задачата е да се отстрани субективният фактор при установяване размера на глобата, осведомят още от ПП-ДБ.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР