Продължаваме промяната - Демократична България (ПП–ДБ) весоха кандидатурата на бившия

...
Продължаваме промяната - Демократична България (ПП–ДБ) весоха кандидатурата на бившия
Коментари Харесай

Кандидатът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК Станимир Михайлов подал декларация с невярно съдържание за имоти

" Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП–ДБ) весоха кандидатурата на някогашния банкер Станимир Михайлов за шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Той ще бъде изслушан на изключително съвещание на отрасловата парламентарна комисия идващия понеделник.

В претекстовете за номинацията му ПП-ДБ показва, че Михайлов има нужните качества за поста и да способства за публичното доверие към здравната каса.

Сред един от главните критерии за издигането на кандидатурата му е дългогодишният му опит във финансово икономическата сфера и професионален опит в региона на ръководството на опазването на здравето, показва ПП-ДБ.

Стамир Михайлов обаче е направил закононарушение съгласно законите на страната, сочат документи, написа " Епицентър.бг ". 

Той е подал декларация с погрешно наличие при имотна договорка. От документите се вижда, че на 17.04.2009 година Станимир Михайлов купува апартамент 50 кв. м. на бул. " Фритьоф Нансен " за 30 000 лв. при данъчна оценка 29 658.50 лева. 

Месец по-късно го ипотекира (на 21.05.2009г.) пред банката, в която работи - " Токуда банк “ за 115 000 лв.. Реално го ипотекира за сума в размер на близо 4 пъти по-голяма от покупната цена. 

На 17.12.2010г. го продава на своя съучастник Фернандо Перейра във

" ФЕРТАПЕР “ ООД и Мария Перейра за 88 800 лв.. 

В този нотариален акт той заявява погрешни данни в т.3, че въпросният апартамент не е ипотекиран, т.е. подава декларация с погрешно наличие. Това е закононарушение по чл.313 от Наказателен кодекс. 

Въпросната ипотека е заличена на 12.01.2011 г. (Виж прил.5).

Горните данни приказват за съзнателно придобиване на парцели на занижени цени под пазарната оценка за укриване на местни данъци и такси и по този метод е ощетен общинският бюджет.

Всичко гореописано приказва, че Станимир Михайлов има податливост към непозволени действия, воден от своя незаконен разум, споделят адвокати.

Във вторник на изключително съвещание отрасловата парламентарна комисия одобри на второ четене предлагането подуправителят на здравната каса да извършва длъжността шеф безсрочно, до момента в който бъде определен нов при предварително преустановяване на пълномощията на предходния. Поправка в закона за здравното обезпечаване предложи ГЕРБ.

" ИТН " предложи да има ограничаване от два месеца за изпълняването на длъжността. Предстои текстовете да влязат за финално разискване в пленарната зала.

Миналата сряда изтече срокът, в който подуправителят може да извършва длъжността шеф.

Документите можете да видите в галерията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР