Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ) е против кандидатурата на

...
Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ) е против кандидатурата на
Коментари Харесай

От ПП-ДБ обявиха, че ще гласуват против кандидата за подуправител на НЗОК

" Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) е срещу кандидатурата на проф. Момчил Мавров за подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Това разгласи съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков пред публицисти в коридорите на Народното събрание.
 
Има отчет на ДАНС в секретно деловодство, който приказва против този претендент и има подозрения за лобизъм за частни лечебни заведения, уточни Петков и добави, че не биха позволили риск за здравето на българските пациенти и за финансирането на българските лечебни заведения. Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, уточни, че групата на ПП-ДБ преди две седмици е взела решение, че не може да поддържа този претендент.
 
" Това беше комуникирано с нашите сътрудници от ГЕРБ и Движение за права и свободи и те, с цялостното схващане за това наше решение, през днешния ден благодарение на " Възраждане " вкарват тази точка в зала. Сега чакаме " Възраждане ", като не вземат участие в гласуването, да създадат вероятен този избор ", добави той.
 
Христо Иванов напомни, че преди 10 дни е било сложено изискване да не се прокарват решения с " Възраждане " точно от ГЕРБ и Движение за права и свободи. " Те сега пред нашите очи ще създадат това за човек, за който имаме подозрение и който явно не дава отговор на устрема на такива позиции да се назначават хора с най-малък стандарт на несъмнение за корупция и дарба да пазят публичния интерес, сподели той.
 
Иванов съобщи, че ще гласоподават срещу и в случай че това мине, ще има съответните политически последици. Попитан какво са си споделили в пленарната зала с ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, откакто на фрагментите от живото лъчение на съвещанието се видя размяната на реплики сред двамата, Кирил Петков отговори: " Аз просто споделих, че в никакъв случай няма да гласоподавам за някого, в който нямам доверие, за който има подозрения за лобизъм и когато става дума за здравето, за живота на хората, за лечебните заведения, за онкоболните, аз компромис с това няма да направя ".
 
На въпрос какви грозни думи са се чули, както разяснява по-рано през днешния ден от трибуната водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, Петков сподели, че в никакъв случай не е бил човек, който споделя частни диалози.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР