Продължаваме промяната - Демократична България не управлява с ГЕРБ, защото

...
Продължаваме промяната - Демократична България не управлява с ГЕРБ, защото
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев, ПП-ДБ: Не управляваме с ГЕРБ, нямаме коалиционно споразумение

" Продължаваме промяната " - " Демократична България " не ръководи с ГЕРБ, тъй като нямаме съдружно съглашение. В момента страната се ръководи от длъжностен кабинет на Народното събрание, подкрепян от две обединения ", сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия депутатът от новата коалиция Ивайло Мирчев.

 

Той акцентира, че държавното управление е формирано от специалисти без политически обвързаности, като има единствено две изключения. Мирчев означи, че това не значи, че подкрепящите го партии не носят политическа отговорност за неговите решения.

 

Бях сюрпризиран, че доста хора се учудват, че се приказва с Движение за права и свободи. Нужни са ни още 100 гласа, с цел да имаме болшинство за промени в конституцията. Това не значи, че ще създадем с Движение за права и свободи ръководство и че сме си сменили мнението за господин Пеевски, нищо сходно ", сподели още Мирчев във връзка срещите с представители на придвижването в последните дни. Той изрази вяра, че от Движение за права и свободи ще премислят изпращането на Делян Пеевски в комисията за промени в конституцията.

 

За Ивайло Мирчев президентът в последните дни работи " много безконтролно ", тъй като неговото служебно държавно управление освободи заместник-министрите и регионалните шефове.


" Смените в службите не се вършат под диктата на никое посолство. Но от години твърдим, че там има потребност от промени. Смените ще станат почтено, в Народното събрание, с причини и полемика ", сподели той във връзка това по какъв начин ще се изберат новите ръководители на специфичните служби.

 

Разпитите по " Барселонагейт " са като диалози на кафе

Мирчев стана следващият народен представител, който разяснява, че няма нищо ново в досиетата, дадени в националното заседание от прокуратурата и съпътстващи настояването за депутатския имунитет на Бойко Борисов.

Според него става дума за към 1000 страници документи.

 

Мирчев счита, че от документите излиза наяве, че разпитите са били в другарски дух, " все едно другари си приказват на по кафе ". " Това е една от аргументите да не може да се сглоби едно обикновено обвиняване ", е мнението на депутата.

 

" Ще се отнесем съществено към този случай, само че с всичките ни терзания, че прокуратурата е спала 5 години и се задейства за 5 седмици ", сподели националният представител.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР