Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ще извика на изслушване

...
Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ще извика на изслушване
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат изслушване в парламента на Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров

„ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) ще извика на чуване в Народното събрание основния прокурор Иван Гешев, заместител основния прокурор и шеф на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов и заместник-директора на Национална следствена служба Ясен Тодоров. Това се показва в позиция на ПП-ДБ, изпратена до медиите.

От обединението показват, че тримата би трябвало да отговорят на няколко въпроса: „ Кои каузи са на трупчета и кои политици са изнудвани с тях? “, „ Кой е изпращал есемеси на основния прокурор по какъв начин и по кое време да упражнява активността си? “, „ Кой е оказвал напън върху Висш съдебен съвет, с цел да изиска оставката на основния прокурор? “, „ Кои са политиците, с които си приказва основният прокурор? “, „ Защо Борислав Сарафов се опасява за живота си и през днешния ден получи защита от Министерство на правораздаването? “.

„ Работата на прокуратурата не е да приказва пред медиите и да дава квалификации на народните представители, а да управлява следствия и да повдига обвинявания в съда “, показват в позицията си от обединението ПП-ДБ.

„ Ако България желае да стане естествена европейска страна, институциите би трябвало да стартират да работят, без значение кои са хората в тях. Затова приоритет на ПП-ДБ е дълбока конституционна промяна, която да подсигурява правдивост и тъждество пред закона за всички българи “, допълват от обединението.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР