Продължаваме да работим за прекратяване на тази война, но не

...
Продължаваме да работим за прекратяване на тази война, но не
Коментари Харесай

ОАЕ предупредиха, че войната може да излезе от границите на палестинския анклав

" Продължаваме да работим за преустановяване на тази война, само че не можем да пренебрегнем по-широкия подтекст и нуждата от намаляване на градуса на районното напрежение, който се повишава до рискови нива ", съобщи държавният секретар във външното министерство на ОАЕ Нура ал Каби на политическа конференция в столицата на емирствата Абу Даби.

" Рискът той да се разрасне и да се изостри още повече е действителен, а също и рискът от ситуацията да се възползват екстремистки групи, с цел да осъществят идеологията си, което ще ни държи в цикли от принуждение, от които няма да можем да излезем. "

ОАЕ бяха една от най-знаковите арабски страни, подписали Авраамовите съглашения през 2020 година, поредност контракти сред арабски страни и Израел за нормализиране връзките. Най-голямата вяра за тези съглашения беше обвързвана с това, че те в последна сметка ще приготвят почвата за нормализиране на връзките сред еврейската страна и една от свръхсилите в мюсюлманския свят Саудитска Арабия, само че войната нанесе удар на тези старания.

Един от водещите производители на петрол в света, ОАЕ възприемат като екзистенциална опасност за Близкия изток групировки като палестинското придвижване " Хамас ", което беше обвързвано с египетската организация " Мюсюлмански братя ".

Емирствата поддържаха настоящия президент на Египет Абдел Фатах ас Сиси, когато през 2013 година той смъкна президента от " Мюсюлмански братя " Мохамед Морси.

" Трябва да се направи всичко допустимо за отбрана на мирното население и за незабавното преустановяване на този спор ", добави Каби.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР