Продължаваме да не сме толерантни на пътя, да не мислим

...
Продължаваме да не сме толерантни на пътя, да не мислим
Коментари Харесай

Младен Маринов призова за повече толерантност на пътя

Продължаваме да не сме толерантни на пътя, да не мислим за себе си, за фамилиите си и да не съобразяваме скоростта с пътните условия. Това сподели пред публицисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министърът взе участие в панихидата за утешение на душите на починалите при произшествия на пътя и за измолване на скорошно излекуване на потърпевшите, която се състоя в храм-паметник " Св. Александър Невски " в столицата. По мотив Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи в храмове в цялата страна през днешния ден има такива служби.

Според Маринов инспекциите на пътя и затегнатият надзор при всички положения дават резултат, тъй като държим миналогодишната наклонност със спад на броя на леките и тежките пътнотранспортните катастрофи, както и на ранените при ПТП. Той обаче означи, че това е непрекъсната битка и всяко едно намаляване по избрана точка незабавно се отразява на статистиката. По думите му доста тежък е бил отминалият октомври, тъй като е имало доста пътнотранспортни катастрофи на разнообразни места, някои от които с доста починали. Не всички фактори, които влияят на тази конюнктура, могат да бъдат повлияни, тъй че да има фрапантно понижение на починалите, уточни още той.

Методите и ограниченията, които прилагаме, не са задоволителни, в случай че всеки един участник в придвижването не осъзнае, че би трябвало да е деликатен и да е търпелив, сподели министърът. Той уточни, че пет или 10 минути по-рано идване може да коства човешки живот.

Според министъра хората незадоволително осъзнават това, че тяхното държание на пътя с изключение на техния живот може да заплаши и живота на останалите участници в придвижването. Той се обърна към всички с апела, че през днешния ден е денят, в който би трябвало да се смирим пред душите на починалите в пътнотранспортни катастрофи, би трябвало да мислим и за живите, за тези, които всекидневно им се постанова да пътуват по пътната мрежа.-->

В отговор на репортерски въпрос министърът уточни, че водачите без книжки са проблем, само че не са главният проблем, който статистиката регистрира. Отчитаме породени пътнотранспортни катастрофи от правоспособни хора, огромна част от които сега на настъпване на произшествието не са използвали алкохол или наркотични субстанции. Основната неточност е в държанието на водачите. Никой не би трябвало да си мисли, че на него няма да му се случи, сподели Маринов. Напротив, всички ние, които излизаме и стъпваме на пътя, без значение дали сме пешеходци, велосипедисти, мотористи, ние сме застрашени, в случай че сами не се грижим и в случай че сами не сме толерантни към останалите участници, добави той.

Той разяснява и злополуката от през вчерашния ден сред микробус и кон. По думите му служителите на реда към момента не са стигнали до стопанина на животното. Маринов уточни, че в някои елементи на страната това е метод на развъждане на животните, който може да докара до съществени последици. Това не е първият случай, мисля че в същия регион преди два месеца имаше сходен случай със свободно придвижващи се животни.

За обира на газстанцията в София министърът сподели, че му е докладвано сутринта, че към 1080 лева са отнети от служителката, която е била в газстанцията, а дамата е засегната - имала е лека прорезна рана на бедрото, оказана й е здравна помощ на място, не е приета в болница. Колегите не престават да работят за търсене на причинителя, добави той
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР