Продължава търсенето на 69-годишния мъж, който вчера се изгуби при

...
Продължава търсенето на 69-годишния мъж, който вчера се изгуби при
Коментари Харесай

Дронове се включват в издирването на загубилия се турист в Пирин

Продължава търсенето на 69-годишния мъж , който през вчерашния ден се изгуби при преход в Пирин . Издирването бе прекратено в сряда поради неприятно време. В търсенето се чака де се включат и дронове. 

Изчезналият мъж е умел алпинист и е тръгнал самичък в планината с добра екипировка. За последно е уведомил, че е в региона на връх Вихрен, и е заречен да се обади, когато доближи върха, само че по този начин и не го направил.

За БНР дежурният планински избавител в ПСС - Банско оповестява, че пет души са издирвали мъжа през целия ден.

" Развали се времето, след което се приключи издирването, като то ще продължи на следващия ден - вероятно търсене с дрон и, в случай че има опция, с хеликоптер. Досега нямаме никакъв резултат. Нито движимост е открита някаква, нито телефон, да не приказваме за него. Изчезналият е добър алпинист, доста добре снабден, в добра физическа кондиция, виновен. Но това е ситуацията. Нали знаете, те положителните се " давят ". Цялата неточност е негова, че е тръгнал самичък. Времето към обяд се скапе доста - доста гъста мъгла, дори и лек снеговалеж и нашите момчета се прибраха към 16.00 часа ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР