Продължава специалното студио на Euronews Bulgaria с коментара на политолозите

...
Продължава специалното студио на Euronews Bulgaria с коментара на политолозите
Коментари Харесай

Политолози: Много партии приемат изборите като ротативка и чакат три малинки

Продължава специфичното студио на Euronews Bulgaria с коментара на политолозите Страхил Делийски и Антоний Тодоров. 

" Големият проблем на нашия либерален развой не е в това, че партиите не могат да се схванат да създадат държавно управление, а в неналичието на свястно политическо посланичество " , счита Делийски. Според него по-голяма част " партиите не гледат на жителите като на хора, чиито ползи и потребности би трябвало да бъдат показани, а на хора, които ще има донесат един или различен % в крайния резултат в ЦИК. За какво става въпрос – двамата огромни блока се борят за 600 000 гласа, народът гласоподава за нас ще кажат... ", добави той, като направи съпоставяне с преди десетина година, когато единствено една политическа групировка е имала много повече поддръжка - към 800 000. 

" Все си мислех, че на петия път ще излязат и ще ни кажат " ето ви водопад от светлина ", н о не се случи, добави Делийски и акцентира, че " държавно управление се прави по силата на волята на тези, които би трябвало да го създадат ".

Според Антоний Тодоров " апелите за протест на изборите произлизат от среди, които оспорват демокрацията въобще, а не правото на всеки да гласоподава или не ". " Тази акция беше една отсъстваща акция, не останахме с усещане, че има съревнование на визии за бъдещето, нямаше " лидерски борби ". Къде имаше директен диалог, спор, какви са разликите или приликите сред обособените партии. Имаше монолози, които излизаха понякога в общественото пространство ", сподели той.

" Много п артии ни демонстрираха, че се отнасят към изборите като към ротативка , т.е. като се завъртят три пъти – ще се паднат три малинки... Как да ни активизират жителите?! Ние пък избираме като в супермаркет - това, което ни е най-близко до сърцето. Избираме тези, които ще избират държавно управление. Значи би трябвало да си представим обичайно държавно управление ", съобщи Тодоров.

Вижте повече във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР