Продължава разследването за установяване на виновник за пожара на магистрала

...
Продължава разследването за установяване на виновник за пожара на магистрала
Коментари Харесай

Кой допусна сметище под моста на АМ Струма?

Продължава следствието за определяне на провинен за пожара на автомагистрала " Струма ". Собственикът на компания " Феникс " към този момент има две обвинявания - за предизвикателство на пожар по несъобразителност и за закононарушение против околната среда поради нерегламентираното бунище под моста на автомагистралата. До 31 юли отпадъците е трябвало да бъдат отстранени по предписанията, които е получил. Директорът на екоинспекцията в Перник изясни какви са периодите и пълномощията на инспекцията.

Вижте повече в директното включване в Сутрешния блок на Българска национална телевизия на Иво Никодимов

Собственикът на компания " Феникс " има две лицензирани площадки, само че е почнал да изхвърля боклуци на трета площадка под автомагистралата.

Директорът на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник Пламен Ангелов съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия, че с изключителна инспекция на 23 май специалисти от районната ревизия са открили, че компанията съхранява боклуци на терени, които са отвън лицензирани за тази активност. Терените се намират върху площи общинска благосъстоятелност, аграрни земи и част от отпадъците са под инфраструктурата на автомагистрала " Струма ". Издава се наставление със период от два месеца отпадъците да бъдат преместени. Срокът изтича на 31 юли. Но те не са отстранени и там избухва пожар.

Ангелов съобщи, че още на 25 юли в екоинспекцията получават писмо от компанията, че не може да извърши предписанието. Издава се акт за административно нарушаване. Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник издават също наставление към АПИ и Община Дупница да бъдат отстранени отпадъците за тяхна сметка и след това да потърсят непринудено или правосъдно възобновяване на средствата за това. Сроковете, които са дадени са две седмици за АПИ и един месец за общината.

Вижте целия диалог във видеото
 Две обвинявания получи притежателят на депото, което подпали моста на Две обвинявания получи притежателят на депото, което подпали моста на "Струма "
Две обвинявания за притежателя на депото за боклуци, които се възпламениха под автомагистрала "Струма ". Окръжната прокуратура в Кюстендил му дефинира мярка за...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР