Продължава приемът на заявления-декларации за отпускане на еднократна целева помощ

...
Продължава приемът на заявления-декларации за отпускане на еднократна целева помощ
Коментари Харесай

Над 400 семейства във Видинско са получили помощ за първокласници

Продължава приемът на заявления-декларации за разпределяне на еднократна целева помощ за първокласници, в размер на 250 лв.. Приемът се реализира в дирекциите "Социално подкрепяне ", а заявката за разпределяне е по сегашен адрес на заявителя. Към днешна дата с помощта са подкрепени над 400 фамилии. Общият брой на подадените във Видинска област заявки е 442. Условията за приемане на целевата помощ обясни шефът на Регионална дирекция "Социално подкрепяне "- Видин Венцислав Боянов:
"Право на целева помощ имат фамилии, отглеждащи децата си в страната, като децата им би трябвало да са записани в първи клас на държавно или общинско учебно заведение. Друго изискване е средномесечният приход на член от фамилията за предходните 12 месеца преди месеца на подаване на заявлението-декларация да не надвишава 450 лв.. Независимо от прихода, еднократната помощ се отпуска за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в фамилии на близки и родственици и в приемни фамилии по реда на член 26 от Закона за протекция на детето. "
Заявленията за помощ за учениците, записани в първи клас, се подават до 15 октомври тази година. Към настояването се ползва уверение на брутните приходи на фамилията за предходните 12 месеца, както и уверение от съответното образователно заведение, че детето е записано в първи клас на държавно или общинско учебно заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР