Продължава официалното посещение на премиера Бойко Борисов в Обединените арабски

...
Продължава официалното посещение на премиера Бойко Борисов в Обединените арабски
Коментари Харесай

Бойко Борисов покани престолонаследника на емирство Абу Даби да посети България

Продължава формалното посещаване на премиера Бойко Борисов в Обединените арабски емирства. Днес българският министър-председател се срещна с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян.

Активизирането на двустранното съдействие е било тематика на диалога на министър-председателя Бойко Борисов с престолонаследника на емирство Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян, заяви държавната пресслужба. Според българския министър председател има огромен капацитет за емиратски вложения в България в браншове като високи технологии, превоз, земеделие, хранително-вкусова индустрия, енергетика и туризъм.

Българският министър-председател е подчертал върху смисъла на секторното съдействие в областта на вътрешните работи, битката против проведената престъпност и тероризма. Според него двете страни могат да обменят скъп опит по отношение на стабилността и сигурността.

"Проведох среща с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян, пред който показах удовлетворение от активизирането на двустранните връзки в следствие от основаното политическо доверие и общо предпочитание за задълбочаване на съдействието. Взаимното откриването на посолства в София и Абу Даби към този момент дава позитивни резултати. Потвърдих присъединяване на България в Световното универсално ревю EXPO 2020 в Дубай. За да издигнем връзките на нашите две страни на още по-високо равнище, поканих Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян да посети в България ", написа и министър председателят Бойко Борисов в формалната му страница в обществената мрежа Facebook.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР