Продължава недоволството във Франция срещу пенсионната реформа Според правителството около 90

...
Продължава недоволството във Франция срещу пенсионната реформа
Според правителството около 90
Коментари Харесай

Сблъсъци с полицията и сълзотворен газ срещу протестиращите във Франция

Продължава недоволството във Франция против пенсионната промяна

Според държавното управление към 90 000 души стачкуват единствено в Париж. По данни на един от главните профсъюзи обаче са близо половин милион. Във френската столица и се стигна до конфликти с полицията. Силите за сигурност използваха сълзотворен газ. Демонстранти блокираха пътища и железопътни линии. Сблъсъци имаше и в Руан и Нант. Рекорден брой служители на реда - 13 000 - са на крайник, с цел да се грижат за реда. Правителството отхвърли настояването на синдикатите за отсрочване на промяната, която планува увеличение на възрастта за пенсиониране - от 62 до 64-годишна възраст. Повече за митингите споделя Анелиз Боржес от Париж.
Това, което е отвратително, е членът от конституцията, с който заобиколиха Народното събрание. Това подпали всички. Не можем да го приемем и да кажем, че сме в народна власт, когато повече от половината хора в страната са против тази промяна. Хората се борят.
Луси Aнри
Макрон се правеше на кьорав и ням съвсем два месеца. Седмица след седмица пренебрегваше целия яд и демонстрации. И в този момент, откакто законът е признат, той се съгласява да се срещне със синдикатите, с цел да обсъдят обществения дневен ред и така нататък Това, което той не схваща, това, което държавното управление не схваща, е, че през днешния ден работната мощ отхвърля да продължи, до момента в който не се върнем към законността.
Ерик Майер

Двама души бяха убити, а още няколко ранени при нахлуване с нож в исмаилски мюсюлмански център в португалската столица Лисабон.

Жертвите са дами, които са работили в центъра. Местните управляващи проверяват версията за вероятен терористичен акт. Според португалския министър председател Антониу Коща става въпрос за изолиран случай. По непотвърдена информация нападателят е от Афганистан. Той е бил прострелян, арестуван и откаран в болница.

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР