Продължава кървавата баня от фалити в сектора на автомобилните товарни

...
Продължава кървавата баня от фалити в сектора на автомобилните товарни
Коментари Харесай

Редица транспортни фирми в САЩ банкрутираха

Продължава " кървавата баня " от банкрути в бранша на автомобилните товарни транспорти в Съединени американски щати, заяви " Бизнес Инсайдър “. " Селадон “, колосът в транспортите, който единствено преди 4 година регистрира доход от 1 милиард $, ще разгласи банкрут на 11 декември или по-рано, съгласно изданието " FreightWaves ”.

Това ще бъде най-големият фалит в бранша на пътните товарни транспорти в историята, като част от над 3200 водачи на " Селадон “, които сега въртят курсове, към този момент усещат първите последствия от злополуката.

Според източници техните карти за зареждане с гориво се анулират и доста от тях няма да могат да се приберат от далечните дестинации, без да похарчат съществени суми от личния си джоб.

Във Facebook към този момент са основани няколко групи, които да окажат помощ на водачите да се приберат в точния момент у дома.

Само през първата половина на 2019 година 640 компании за пътни транспорти в Съединени американски щати са банкрутирали, което е с 3 пъти повече в сравнение с за същия интервал през предходната 2018 година (175), предава " Канал 3 ".

Фалитът на " Селадон “ обаче води началото си от счетоводна машинация на двама някогашни шефове, предизвикала над 60 милиона $ загуби за акционерите. Така в петък цената на акция на " Селадон “ се срина до едвам 41 цента, против 20 $ през 2015 година, надалеч преди измамата да стане обществено притежание. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР