Продължава каналджийството от Турция, през България и Сърбия, до западните

...
Продължава каналджийството от Турция, през България и Сърбия, до западните
Коментари Харесай

Шок и ужас! Возят в катафалки мигранти през България, тарифата за трафикиране стига до 20 бона

„ Продължава каналджийството от Турция, през България и Сърбия, до западните страни. След като престоят несъмнено време в България, мигрантите от Турция биват прекарани до сръбската граница, там отговорникът за мигрантите от българска страна се обажда на сръбския отговорник и там те биват поети от прилежащата ни страна. Тарифата, която се заплаща за трафикирането на един мигрант, е от порядъка сред 2000 и 3000 евро. Предлагат се и така нататък ВИП услуги, когато се изпращат 5-6 мигранти, за които сумата стига до 10 000 евро “. Това разкри Сийка Милева, представител на основния прокурор, по отношение на взаимна интервенция на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на незаконната миграция, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Операцията, която започнахме през вчерашния ден, е единствено част от координираната работа с прокуратурата. Досега общо 7019 са тестваните хора, а 624 са тестваните адреси “, уточни Станимир Станев, заместник- основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Милева посочи, че 92 са привлечените под отговорност лица, 6 са арестуваните мигранти, а заплащането е ставало по схемата „ хавала “.

„ На територията на цялата страна на 16.01. неутрализирахме активността на следващата незаконна група, осъществяваща каналджийство. Бяха арестувани 6 лица, от които един иракчанин, един ливанец и останалите българи “, посочи Николай Хаджиев, заместник-директор на ГДБОП. „ Бяха претърсени 4 адреса, в хода на процесуалните дейности се откриха доста движимости, които да имат отношение по досъдебното произвеждане, бяха разпитани голям брой очевидци и бяха извършени следствени опити с оглед доказване на действието. Като по-интересен факт за незаконната група мога да кажа, че уредниците са прекарвали мигранти от Република Турция към Република Сърбия с тежкотоварни коли – рейсове, даже и кемпери, а с цел да не се буди съмнение, доста постоянно водачите са дами “, посочи още той.

„ Лицата са жители отвън Европейски Съюз, те идват в България, наемат коли, реализират своята незаконна активност, след което се изпращат до страните. Представители на турските управляващи демонстрираха една изключителна съпричастност и подготвеност, тъй че нашите действия да бъдат оптимално ефикасни. Оттук насетне ние продължаваме още по-мотивирани, тъй че да доведем до край битката с каналджийството. Нашите дейности чисто превантивно дават и своя резултат “, съобщи и Атанас Илков, шеф Национална полиция.

Росица Димитрова от Гранична полиция даже посочи, че е имало случаи, в които мигрантите са били прекарвани в катафалки. „ Натискът е огромен, ние продължаваме със взаимните си дейности за противопоставяне на каналджийството. Ние обменяме информация с турската страна и се надяваме това да продължи и отсега нататък “, разяснява още Димитрова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР