Продължава извършването на довършителни работи по ул. “Солунска“, която е

...
Продължава извършването на довършителни работи по ул. “Солунска“, която е
Коментари Харесай

Крусев провери ремонтните дейности на ул. “Солунска“


" Продължава осъществяването на довършителни работи по ул. “Солунска “, която е част от плана за възобновяване на Зона 2 – ул. “Граф Игнатиев “ и близките пространства. Възстановена е паважната настилка по ул. „ Солунска “. Общо 1 600 кв. м е пътното платно, което е с гранитен паваж, към 2 700 кв. м. са подредените бетонови плочи по тротоарните настилки. Изградено е ново енергийно дейно осветяване по най-съвременни стандарти, като цялата улица е с бордюри с вградено водооттичане. " Това сподели зам.-кметът по направление „ Транспорт и транспортни връзки “ Евгени Крусев при инспекция на ремонтните действия на ул. „ Солунска “. На инспекцията участваха представители на проектанта, изпълнителя, строителния контрол.

При ремонта на улицата е сменена инженерна инфраструктура, която не е реконструирана с десетилетия.

Продължава да се работи по самата улица. " Поставени са четири подземни контейнера за боклук, като сега строителният контрол има ангажимент да опише установени забележки и при определяне на такива, строителят би трябвало да ги в профил в най-кратки периоди " – каза също Крусев.

След това би трябвало да бъде назначена приемателна комисия.

„ След оперативка стана ясно, че се чака последна доставка на водосточни канали, които ще се инсталират в тротоарната настилка по наставление на проектанта. Очакваме тяхната доставка от Германия “ – обясни също Крусев.

Продължава работата и по ул. “Граф Игнатиев “, като се планува при неприятни метеорологични условия да бъде покрита с шатри, тъй че да може да се правят ремонтни действия. По думите на заместник-кмета на ден на обекта работят по над 200 души.

„ Релсовият път на всички места е обвързван, като се работи по настилките на всички прилежащи територии “, сподели също Крусев и добави, че се прави всичко допустимо в най-скоро време да бъде пуснато трамвайното придвижване. „ Ремонтът на ул. „ Граф Игнатиев ” е най-тежкият обект от програмата ни. Наясно сме, че затрудняваме жителите и гостите на града и молим за схващане.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР