Продължава издирвателната операция край Шабла и тя няма да бъде

...
Продължава издирвателната операция край Шабла и тя няма да бъде
Коментари Харесай

Няма да прекратяват издирвателната акция за търсенето на черната кутия на изтребителя край Шабла

Продължава издирвателната интервенция край Шабла и тя няма да бъде прекъсната през днешния ден, каквото в началото очакване имаше. Това съобщи за Българска национална телевизия контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военно-морските сили. На 9 юни по време на образователни дейности български изтребител МиГ-29 падна в морето, при което почина водачът Валентин Терзиев.

Контраадмирал Кирил Михайлов не се ангажира с краен период за привършване на акцията. Обясни, че всичко зависи от крайните резултати в издирването на авансово избрания периметър.

Стана ясно още, че откритите през вчерашния ден елементи от машина не са от разрушилия се МиГ-29.

Екипите работят на дълбочина към 65-70 метра, което затруднява издирването. В акцията вземат участие кораби на Военноморските сили. Безвъзмездно с техника и експерти оказват помощ две частни компании и Институтът по океанология към Българска академия на науките. Те имат техника за оглед на обекти на огромна дълбочина.

Изключително значимо е черната кутия да бъде открита до 10 дни, с цел да не бъде повредена информацията в нея. Очаква се на рекордера да има диалози, които да изяснят аргументите за случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР