Продължава издирването на мъжете, които снощи нахлуха в Роженския манастир.

...
Продължава издирването на мъжете, които снощи нахлуха в Роженския манастир.
Коментари Харесай

Мъжете, нахлули в Роженския манастир, търсили скрито имане

Продължава издирването на мъжете, които нощес нахлуха в Роженския манастир. Нападателите завързали свещеника, който бил самичък в светата обител и почнали да претърсват за антични полезности. Единственото, с което си тръгнали обаче е телефонът на свещеника. Полицията стартира издирването им още нощес.

Крадците са счупили 11 от общо 20 камери за видеонаблюдение, само че записите се съхраняват и проверяващите са открили, че маскиран е бил единствено един от крадците. От полицията към момента не прецизират какъв брой на брой са били крадците.

Някои от мъжете са били на входа на манастира, с цел да пазят, а останалите са влезнали и са нападнали свещеника, който бил самичък. Предполага се, че крадците са посетили преди няколко дни манастира, с цел да проучат терена.
гл. инс. Борислав Щурков- нач. РПУ Сандански: Носели ли са средства за разтрошаване на стената. Оказвано ли е принуждение върху свещеника? Няма пострадвания по него, само че е бил обезвреден, с цел да не попречи.
Според кмета на село Рожен крадците не са от региона. Местни поданици описаха, че от години в региона има легенда за прикрито имане в манастира.

Крадците са разкопали зазидан прозорец, надявайки се да намерят прикрито имане, такова не са намерили обаче.
Те са имали някаква цел, това не е, нещо да търсят. Какво съгласно вас? Пари те не търсят, нещо друго, щом са копали в стената.
Ценните икони, които се съхраняват в манастира, не са откраднати. Няма информация да са взети и пари от касата с даренията.

  Камери са снимали лицата на двама от крадците в Роженския манастир Камери са снимали лицата на двама от крадците в Роженския манастир
Маскирани мъже нахлуха тази нощ в Роженския манастир. Четирима нападатели завързали свещеника, който бил самичък в светата обител и почнали да претърсва...

Една от версиите е, че крадците авансово са научили, че игуменът на манастира е в чужбина. Нападнатият духовник е от Хаджидимовския манастир и е бил изпратен по заменяне в Рожен. От Министерството на културата оповестиха, че ще правят инспекция дали са нанесени вреди на недвижимата културна полезност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР