Продължава епичното пътуване на стадо слонове в югозападен Китай. Те

...
Продължава епичното пътуване на стадо слонове в югозападен Китай. Те
Коментари Харесай

Продължава епичното пътуване на стадо слонове в Китай

Продължава епичното пътешестване на стадо слонове в югозападен Китай. Те започнаха миграцията си в средата на април и поради заплаха за хората, до момента са евакуирани близо 150 000 души. 25 000 служители на реда са мобилизирани да обезпечат сигурността на популацията по пътя на стадото.

Най-известните слонове на планетата. Истински звезди на риалити, което тече по китайската телевизия и онлайн. Следят ги милиони хора по света. До понеделник вечер, те бяха минали 1300 километра. Това е извънредно по дълготрайност напредване.

Заради него, управляващите проведоха огромна логистична интервенция - пътят им е разчистен, огромни камиони ги насочват надалеч от обитаеми места, села са евакуирани, специфични чиновници са натоварени да обезпечат прехраната им. От началото на пътешествието си, 15-те животни са изяли 180 тона храна.

" Когато става дума за изядените посеви от слоновете, фермерите споделиха - " Догодина можем отново да отгледаме годишна продукция, в случай че я изядат. Но в никакъв случай повече няма да имаме слонове, в случай че умрат ", сподели Уан Йонг, координатор за напредването на слоновете.

До момента стадото нанесе големи вреди, само че наподобява никой не се сърди на животните. На някои места, с цел да не безпокоят слоновете, локалните даже анулираха обичайни празненства с палене на огньове за благоденствие. Индийските слонове се радват на особени привилегии в Китай и са предпазени със специфични държавни разпореждания. В страната има към 300 от тях.

Не е ясно за какво слоновете са напуснали досегашното си местообитание. Пътуването им продължава, камери и дронове го наблюдават малко по малко, а отряд пожарникари ги следват със специфична техника за снимане, без, несъмнено, да ги приближават до по-малко от 200 метра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР