Продължава делото срещу дългогодишния преподавател в Университета по хранителни технологии

...
Продължава делото срещу дългогодишния преподавател в Университета по хранителни технологии
Коментари Харесай

Хванатият с подкуп професор от УХТ застава пред съда

Продължава делото против дългогодишния учител в Университета по хранителни технологии в Пловдив проф. Симеон Василев, който бе упрекнат във взимане на рушвет. Днес ще бъдат разпитани очевидци.

Припомняме, че проф. Василев бе отхвърлен от служба през май 2017 година поради обвинявания,че дружно с сътрудника му Николай Банков, са взели рушвет от 600 лв. от студенти. Срещу сумата е писал две тройка на единия от студентите.

Обвиняеми като помагачи на професора са още двама мъже. Единият от тях, Димитър Димитров, е някогашен ученик на висшето образователно заведение. В него са били открити 150 лв., които са били белязани.

По едното дело са повдигнати обвинявания на професор Симеон Василев, на 66 година, от УХТ-Пловдив за това, че е изискал подарък – пари в размер на 600 лв., които не му се следват, с цел да извърши дейности по работа като учител в УХТ, а точно да сложи позитивна оценка върху две изпитни работи на студент, с които да удостовери сполучливо положени изпити по образователните предмети – „ Механика “, 2 част и „ Съпротивление на материалите “, без да са извършени такива изпити.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР