Продължава борбата с пожарите в страната. В гасенето на пламъците

...
Продължава борбата с пожарите в страната. В гасенето на пламъците
Коментари Харесай

Заради пожарите затварят АМ „Марица“ в Хасковско, военни вертолети изливат тонове вода

Продължава битката с пожарите в страната. В гасенето на пламъците вземат участие огнеборци, военни вертолети и доста доброволци.

Трети ден хеликоптер Ми-17 от 24-а авиобаза – Крумово взе участие в гасенето на огромния горски пожар в землището на панагюрските села Елшица и Левски. Остава в действие и бедственото състояние в Хасковско поради дата пожара на териториите на общините Харманли и Любимец.

Днес се чака да бъде лимитирано придвижването по автомагистрала „ Марица “, с цел да се избегнат пътни произшествия, тъй като пожарът от Доситеево и Ерусалимово слиза надолу. Това разгласи пред БНР тази заран регионалният шеф Минко Ангелов.

В региона горят два пожара - единият пожар е на територията на Бисер-Белица-Черна могила, а другият – Доситеево, Йерусалимово и Изворово. Изгорели са необитаеми къщи. Опасност за популацията няма. Щетите занапред ще бъдат оценени.

Общините Харманли, Любимец и Свиленград също чакат боен хеликоптер и военнослужещи от Сухопътните войски.

Пожарите в Момково и Вълче поле са овладени.

Предполага се, че единият пожар, към Бисер-Белица-Черна могила, е зародил край влаковата линия и се дължи на щета в някой от влаковете.

Междувременно модул от 20 военнослужещи с 5 автомобила от Втора механизирана бригада – Стара Загора от състава на Сухопътните войски подкрепят дейностите на пожарникарите за гасене на огъня в землището на старозагорското село Пъстрово. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР