Продължава борбата с активни пожари в Северна Гърция. Властите евакуираха

...
Продължава борбата с активни пожари в Северна Гърция. Властите евакуираха
Коментари Харесай

Продължава борбата с пожарите в Северна Гърция

Продължава битката с дейни пожари в Северна Гърция. Властите изтеглиха още веднъж жителите на две села. Вятърът разпалва още веднъж огнища,съобщават пожарникарите и доброволците. И през днешния ден има задържани за умишлени палежи.

Подобрява се обстановката с пожарите в цяла Гърция, само че има дейни и рискови огнища. На разстояние 40 километра има разпръснати огнища към националния парк " Дадя ". Теренът е сложен,а паркът е дом на международно застрашени типове и птици. " Дадя " се намира от Александруполис към турската сухопътна граница и пожарникари и доброволци се пробват към този момент осми ден да потушат огъня.

Наложи се повторна евакуация на жителите на две села, намиращи се на 33 километра от Александруполис. Там огънят доближи до къщите.

Днес министърът по отбрана на жителите посети огнените фронтове в Северна Гърция и регистрира огромната помощ на огнеборците от европейските страни, измежду които и България, за присъединяване им в гасенето на огнената буря. Увеличават силите на армията в този регион в помощ на популацията.

Голяма част от остров Андрос е без ток втори ден, само че огънят е сподавен.

Продължават арестите със подозрение за умишлени палежи. От май са арестувани 119 души. Днес арестуваха още трима гърци, хванати да палят огън в горски региони. В мощ е възбрана за придвижване в планински региони.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР