Продажбите на превозни средства на германския автомобилен гигант Фолксваген груп

...
Продажбите на превозни средства на германския автомобилен гигант Фолксваген груп
Коментари Харесай

Слабото търсене в Китай е оказало отрицателно влияние върху продажбите на Фолксваген през юли

Продажбите на транспортни средства на немския авто колос " Фолксваген груп " (Volkswagen Group) са траяли да се забавят през юли,  след като неизпълнени поръчки доведоха до напредък на доставките при започване на годината, съобщи ДПА.

Компанията разгласи през днешния ден, че марките на " Фолксваген груп " са доставили 773 000 транспортни средства през юли, което е с 6,6 на 100 повече, в сравнение с през доста слабия юли 2022 година, само че е забележителен спад по отношение на новите регистрации по-рано през 2023 г. 

През първите шест месеца марките на " Фолксваген груп " са продали 12,8 на 100 повече транспортни средства, в сравнение с през същия интервал на 2022 година, защото компанията се е пробвала да навакса изостаналите поръчки от миналата година.

" Фолксваген груп " заяви през днешния ден, че е съумял да увеличи доста продажбите си в Западна Европа, където са били доставени 274 500 транспортни средства  или с 21,4 на 100 повече, в сравнение с преди година. 

Продажбите на марките на " Фолксваген груп " на  важния китайски пазар са траяли да спадат. Германският автомобилостроител е вложил доста в Китай и продажбите за китайски клиенти са били значима част от общите резултати на компанията.

„ Фолксваген груп “ е продал 260 400 транспортни средства в Китай през юли, което е с 10,2 на 100 по-малко, в сравнение с през юли 2022 година 

От марките на " Фолксваген груп " първокласният автомобилостроител " Ауди " - Audi (+14,7 на сто), чешкият автомобилостроител " Шкода " - Skoda  (+17,4 на сто) и испанските дъщерни компании " Сеат " (Seat) и " Купра " (Cupra) (+45,7) са записали максимален напредък в общите доставки на транспортни средства.

За сметка на това продажбите на главната марка " Фолксваген " са намалели с 0,9 на 100.

Марката за спортни коли от високия клас " Порше " (Porsche) също е отчела изненадващо слаби резултати: след доста покачване през първата половина, доставките на " Порше " са намалели със 7,2 на 100 през юли.

Главният изпълнителен шеф на " Фолксваген груп " Оливер Блуме редуцира в края на предишния месец задачата за продажбите на компанията през цялата година, базирайки се на вялия нов бизнес. 

Вместо предходната прогноза за продажба от 9,5 милиона транспортни средства, Блуме сподели, че в този момент чака всички марки на " Фолксваген груп " да доставят общо от 9 милиона до 9,5 милиона транспортни средства до края на годината.

През 2022 година " Фолксваген груп " е доставил единствено 8,3 милиона, защото проблемите на световната верига за доставки и дефицитът на части от снабдители са попречили производството, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР