Продажбите на автомобили в Китай записаха първия си годишен спад

...
Продажбите на автомобили в Китай записаха първия си годишен спад
Коментари Харесай

Автомобилният пазар в Китай с първи спад от 20 г. насам

Продажбите на коли в Китай записаха първия си годишен спад от 20 години насам.

Продажбите на най-големия авто пазар в света се свиват с 6%, до 22.7 млн. броя осъществени коли през 2018 година, сочат данните на China Passenger Car Association (CPCA), представени от BBC.

Спадът идва на фона на забавянето на китайската стопанска система, което нанася удар по упоритостите на производителите на коли по света.

Новината идва, откакто Apple предизвести, че чака по-слаби продажби на iPhone заради спад в търсенето от Китай.

В същото време Geely - най-успешният китайски производител на коли, предвижда, че продажбите му през тази година няма да се радват на покачване.

Чуждестранни производители, като Ford, Volkswagen, Jaguar Land Rover и General Motors, регистрират спад в продажбите на китайския пазар през последните няколко месеца.

Китайската асоциация на производителите на коли - група, подкрепена от държавното управление, през предишния месец оправда спада в продажбите с стопански промени и „ интернационалните аргументи ”, имайки поради комерсиалната война сред Пекин и Вашингтон.

През предходната година двете страни си постановиха нови търговски мита една на друга, засягайки външната си търговия.

Китайската асоциация на производителите на коли предвижда, че пазарът ще остане неизменен през тази година, добавяйки, че до момента в който търсенето на коли на бензин и дизел пада, то покачване може да пристигна от продажбите на електрически коли, което да помогне за избягването на нов спад на целия пазар през 2019 година

Правителствените дотации за закупуването на електрическа кола в Китай обаче също завършиха през предходната година, което ще понижи броя на искащите да придобивят нов автомобил през тази година.

Поради това управляващите в Китай оповестиха, че може да възстановят политиката на тласъци за усилване на потреблението. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР