Продажбите на автомобили в Китай може да запишат исторически спад

...
Продажбите на автомобили в Китай може да запишат исторически спад
Коментари Харесай

Исторически спад на продажбата на автомобили в Китай в началото на 2020-а

Продажбите на коли в Китай може да запишат исторически спад за първите два месеца на 2020 година. Основна причина за това е бързото разпространяване на ковид в страната, който прибавя спомагателен напън върху производителите от бранша на най-големия пазар на коли в света.

Предварителните прогнози на China Passenger Cas Association демонстрират, че продажбите в страната могат да се свият с сред 25 и 30% за интервала януари-февруари. В допълнение епидемията може да донесе спад от 5% на продажбите за цялата година, демонстрират още данните, представени от Bloomberg.

Търсенето в Китай към този момент страда от невиждан спад в продължение на три години преди разразяването на епидемията в град Ухан. Около две трети от стопанската система на страната беше в застой в продължение на една седмица, а производителите там срещат усложнения във възобновяване на производството си.

" Китайската автомобилна промишленост в никакъв случай не е трябвало да се оправя с толкоз доста отрицателни фактори ", показва Куй Донгсу, който е основен секретар на браншовата асоциация.

" Ще отнеме месеци икономическата интензивност да се върне към естественото си равнище. В допълнение покупателната дарба на хората ще бъде подкопана от намаляващите приходи ", добавя той.

Компании като Tesla, Volkswagen и Toyota към този момент предизвестиха за това, че техните интервенции в Китай ще бъдат наранени. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР