Продажбите на Apple Watch са надминали тези на швейцарски часовници

...
Продажбите на Apple Watch са надминали тези на швейцарски часовници
Коментари Харесай

Умните устройства свиват продажбите на швейцарски часовници



Продажбите на Apple Watch са надминали тези на швейцарски часовници през последното тримесечие на 2017 година, рапортува анализаторът Statista. Според изнесените данни за последните месеци на предходната година Apple е доставила с 2 млн. повече умни часовника по отношение на аналогичния интервал на миналата като техният брой е достигнал 8 млн. Междувременно износът на часовници от Швейцария се е свил към 200 хиляди бр., достигайки 6,8 млн.

Според Canalys последната четвърт на 2017-та е била най-успешната за Apple Watch досега. За цялата предходна година компанията е доставила 18 млн. такива устройства – с 54 на 100 повече по отношение на 2016-та. Ключови за растежа са били устройствата от трето потомство, формирайки съвсем половината от продажбите.

Прочетете още: Дефект в новия Apple Watch ще бъде поправян гратис

Сегашните резултати не значат безусловно, че нещата ще останат такива и отсега нататък, само че самият факт че една компания създава повече от цяла промишленост е много индикативен.

Някои евентуално биха изтъкнали аргумента, че става дума за артикули от друг клас и в това има аргумент. Несъмнено, класическите часовници сега са по-скоро фешън аксесоар, в сравнение с нещо друго…

Пак съгласно Statista продажбите на швейцарски часовници са в застоялост от 2014 година (най-силната година за тамошната промишленост до момента), като това важи за всички ценови категории.

 Statistic: Export value of Swiss watches from 2000 to 2016, by price category (in billion Swiss francs) | Statista
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР