Продажбата на имоти - частна държавна собственост, и на имоти

...
Продажбата на имоти - частна държавна собственост, и на имоти
Коментари Харесай

Промени в закона за приватизация противопоставиха ГЕРБ и патриотите

Продажбата на парцели - частна държавна благосъстоятелност, и на парцели - благосъстоятелност на търговски сдружения с над 50% държавно присъединяване, ще се прави от Агенцията за приватизация посредством електронна платформа за продажба на парцели. Това записаха дефинитивно депутатите, които гласоподаваха на второ четене измененията в Закона за приватизация и следприватизационен надзор.

Разпоредби в закона провокираха недоволството на патриотите.

Специфични отговорности, директно свързани с реализирания от приватизираното сдружение предмет на активност, няма да могат да бъдат вменявани на купувача за повече от пет години. Това ще се ползва и за подписани приватизационни контракти, по които към датата на влизане в действие на поправките в закона няма непогасени заплащания за неустойки през първите пет години.

Точно тези текстове опълчиха ГЕРБ и патриотите.

Борис Ячев от „ Обединени патриоти “ изиска въпросните разпореждания да се отсрочат и да се премислят, тъй като в този момент биха били в изгода единствено на три огромни предприятия – „ Булгартабак “, киноцентърът „ Бояна “ и БМФ.

Съпартиецът му Йордан Апостолов също настоя по тази причина като предизвести, че ще тръгнат доста каузи против страната. „ Спокойно можем да ги назовем промени за братя Домусчиеви. Палецът, който ще сложите върху бутона, подаряваме на олигархията в България десетки и стотици милиони левове. Не можем да се съгласим, че би трябвало да обслужваме стопански ползи по толкоз ослепителен, очевиден и противен метод “, сподели той.

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ акцентира, че с нормите се контролират връзките във връзка със забавените правни отношения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР