Продажбата на български паспорти срещу инвестиции се оказа плитка схема

...
Продажбата на български паспорти срещу инвестиции се оказа плитка схема
Коментари Харесай

Продажбата на българско гражданство срещу инвестиции - далавера без инвестиции

Продажбата на български паспорти против вложения се оказа плитка скица за печелене на комисионни и заобикаляне на европейските правила. Българските така наречен " златни паспорти " не се докарали на процедура никакви вложения в страната, демонстрира следствие на Mediapool, учредено върху голям брой запитвания до управляващите по Закона за достъп до социална информация.

Инвестиции може и да няма, само че порочната скица може да докара на България, за което управляващите в София към този момент бяха предизвестени.

До този миг 98 чужденци са получили българско поданство, откакто са заявили " вложения " от най-малко два милиона лв. в страната. Проблемът е, че 78 от тях не са създали никакви вложения. Те са си купили държавни скъпи бумаги , т.е. държавен дълг.

Голяма част от тези " вложители " са продали книжата, откакто са си получили паспортите. Още по-фрапиращо е, че други шестима чужденци са се сдобили с български документи, откакто са внесли пари по банкова сметка, записана в България. Те нищо не са купили. След приемането на паспорта си те са получили опция да си изтеглят парите и да заживеят в Европейски Съюз с българския паспорт.

Изнесените данни демонстрират, че 86% от всички, които са получили български паспорт поради направените вложения, не са осъществили никакви вложения . На този декор ГЕРБ и " Обединени патриоти " не престават да бранят схемата с продажбата на поданство - настояват, че България не трябва да се лишава от тази опция да притегли значими вложители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР