Пробно задействане на аларма накара мобилните телефони в цяла Германия

...
Пробно задействане на аларма накара мобилните телефони в цяла Германия
Коментари Харесай

Пробно задействане на аларма накара мобилните телефони в цяла Германия да звънят


Пробно задействане на тревога накара мобилните телефони в цяла Германия да звънят в 11 ч. през днешния ден, до момента в който управляващите за ръководство при бедствия тестваха нова система за предизвестие, съобщи ДПА.

Тестът беше проведен от Федералната работа за гражданска отбрана и помощ при бедствия, като задачата беше да се разбере до какъв брой хора би достигнало предизвестие за заплаха при положение на същинска изключителна обстановка.

Създаването на такава система стана приоритет след опустошителните наводнения през юли предходната година в Западна Германия и изследванията за какво хората не са си дали сметка за непосредствената заплаха.

Предупредителното известие беше публикувано по разнообразни канали, като радио и телевизия, посредством приложения за предизвестие като Нина (Nina) или Катварн (Katwarn) и на градски осведомителни табла.

Предупрежденията бяха публикувани също по високоговорители, инсталирани на микробуси, посредством осведомителните системи на влаковете на националният железопътен транспортьор " Дойче бан " (Deutsche Bahn) и за първи път бяха изпратени до мобилни телефони.

Автоматично уведомление трябваше да се появи на всеки мобилен телефон, който в дадения миг е бил включен, имал е обсег и е работел с най-новия програмен продукт.

Тъй като това беше единствено тест, хората, получили предизвестието, не трябваше да вършат нищо. По-късно предизвестието беше анулирано, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР