Пробно преброяване преди плануваното за януари 2021 година национално преброяване

...
Пробно преброяване преди плануваното за януари 2021 година национално преброяване
Коментари Харесай

НСИ организира пробно преброяване

Пробно броене преди плануваното за януари 2021 година национално броене на популацията и жилищния фонд в България  провежда Национален статистически институт. Пилотното проучване ще  обхване Студенски град в София, Велинград и елементи от община Разград.

В кметството в Разград към този момент подготвят  процеса по преброяването. Предвидено е  регистрирането на хора и жилищни здания да стане електронно и посредством преброители. Онлайн процесът ще започва на 20 март тази година и ще завърши на 26 март, а преброителите ще обхождат домовете от 27 март до 2 април. 61 преброители ще работят в община Разград, оповестиха от пресцентъра на локалната администрация. 12 от тях ще бъдат ангажирани с преброяването в село Ясеновец, което е включено в репрезентативната извадка. Освен в близкото до града село, броене ще има в централната част на регионалния град, в 3 вилни и 1 промишлена зона на Разград.

От Национален статистически институт прецизираха, че обитаемоте места в община Разград по статистически индикатори. В регионалния град при предходното броене през 2011 година електронно са дали сведения  52% от жителите на общината, при приблизително за страната 40–42 %, до момента в който в село Ясеновец 90% от преброените са попълвали анкетните карти на хартия.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР