Проблемният период за Huawei се влоши още повече със съобщението,

...
Проблемният период за Huawei се влоши още повече със съобщението,
Коментари Харесай

Разривът между Google и Huawei може да промени Android смартфоните завинаги

Проблемният интервал за Huawei се утежни още повече със известието, че Гугъл има намерение да приключи лиценза на китайския производител за платформата Android. T.e. бъдещите смарт телефони на компанията (включително задаващия се Mate 30) няма да имат достъп до магазина за приложения на интернет колоса, както и до неговите известни услуги.

Новината идва дни откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа декрет, с който на американски компании бе неразрешено да употребяват телекомуникационно съоръжение от компании, които " съставляват риск за националната сигурност ". Това единствено по себе си не касае Huawei в ролята ѝ на производител на смарт телефони, само че тя бе добавена в " черен лист ", с който ѝ се не разрешава да придобива съставни елементи от американски снабдители без категорично държавно позволение. Двете дружно вършат бизнеса с Huawei за тамошните организации извънредно сложен.

Последва бързото решение на Гугъл. От там обявиха, че просто " се преценяват с указа и правят оценка последствията ". Залогът обаче може да е доста по-висок от това, което наподобява на пръв взор. Когато пушилката се разсее е допустимо освен Huawei да се окаже изменена вечно. Гугъл, Android, както и целият пазар на смарт телефони може също към този момент да не бъдат същите.

Много благоприятни условия, малко отговори

Ако Гугъл приключи лиценза на Huawei за Android, това сигурно ще има голям резултат върху актуалните и бъдещите смарт телефони на компанията. Въпреки, че договорът не касае базовата операционна система (която е с отворен код), интернет колосът таксува фирмите за достъп до Play Store и до своите приложения (Gmail, Maps, YouTube и др.) за смарт телефоните, доставяни в Европа.

 Разривът сред Гугъл и Huawei може да промени Android смарт телефоните вечно
Пред Huawei има три кардинални благоприятни условия:Нито една от тези благоприятни условия не би била лесна. Бидейки втори по величина производител (след Samsung) Huawei предлага десетки разнообразни смарт телефони. Промяна от подобен диаметър изисква премисляне на на практика всяка стъпка – дизайн, инженеринг, маркетинг, ценообразуване и така нататък

Успехът обаче, в комбиниране размера на Huawei, може да докара до основаване на първия действителен съперник на Android и iOS и да пропука превъзходството на Гугъл.

EMUI като услуга

Ако желае да резервира EMUI OS, премахвайки софтуера и услугите на Гугъл, Huawei ще би трябвало или да построи собствен магазин за приложения или да си партнира с компания, която към този момент разполага с подобен. Разбира се, всеки опит за пресъздаване на актуалното прекарване, предоставяно от Android и Гугъл, без основни детайли като Maps и YouTube, съвсем сигурно ще значи крах. Смартфоните могат да вършат доста неща сами по себе си, само че Android и iOS залагат доста на външните разработчици, които да укрепват тези благоприятни условия. Стартирайки от нулата Huawei ще има да наваксва доста.

 Разривът сред Гугъл и Huawei може да промени Android смарт телефоните вечно
Най-вероятният сюжет е, че Huawei ще тръгне по този път сама. Вече имаме пред себе си образци като Watch GT, където се употребява нейната лична Lite OS. Нашите усещания са доста положителни, макар отсъствието на външни приложения.

Разбира се, за триумфа на всеки смарт телефон са нужни основни приложения. Ако не друго, то Lite OS демонстрира, че Huawei е способна да построи различна операционна система, интегрирана с нейните услуги, която не наподобява като евтина реплика. Междувременно китайският WeChat към този момент предлага " платформа в платформата ", посредством която потребителите получават бързи известия, видео диалози, заплащания в игри и карти в едно приложение. Huawei може да построи нещо сходно за своите артикули, изсоставяйки тадиционната среда за приложения в името не нещо напълно ново.

Ако Huawei бе по-малък производител като Oppo или даже Xiaomi, то още една вариация на Android не би била проблем. Amazon към този момент показва със своя таблет Kindle Fire, че животът без Гугъл е вероятен. Подобна стъпка от страна на колос като Huawei обаче има капацитета да раздруса пазара на смарт телефони радикално.

Сразяване на колоса

Нека не забравяме и какво ни чака: първият сгъваем смарт телефон на Huawei – Mate X. Компанията евентуално е работила дружно с Гугъл, за изглаждане на гънките по неповторимия дизайн на неговия интерфейс, само че в този момент тя може да употребява предстоящото устройство, за демонстриране на хардуерни и софтуерни нововъведения. След отлагането на Samsung Galaxy Fold няма смисъл да се бърза.

 Разривът сред Гугъл и Huawei може да промени Android смарт телефоните вечно
Ако китайският наедрял производител успее да се отдели от Гугъл и Android, без да се окаже нерелевантен, то това може да промени всичко на пазара на смарт телефони. Android към този момент няма да държи 80% от пазара. Samsung евентуално ще последва образеца със своята Tizen OS. A Гугъл ще би трябвало да се тревожи освен от конкуренцията с Apple.

Благодарение на към този момент построената потребителска база и стремителния си растеж Huawei евентуално има капацитета да оцелее без Гугъл. Независимо дали идната стъпка е клон на Android, само че без Гугъл, или самотно начинание за EMUI, под залог е освен бъдещето на Huawei

Източник

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР